Anlita hjälp med renovering

Inte alla av oss är så händiga och det kan vara bra att anlita hantverkare till de renoveringar som ska göras om man själv känner sig osäker på om man klarar av det eller i de fall tiden inte riktigt räcker till.

Säga vad man vill om att renovera men man får räkna med att det tar mer tid än man trodde redan från början och idag har vi fördelen att kunna utnyttja rotavdrag om man behöver anlita hantverkare för jobbet så det kan vara bättre att ta in offerter från flera och sedan göra bedömningen om hur man vill lägga upp arbetet, kanske finns det lite du kan göra själv och annat du bör leja bort både för att hålla tidsschemat på en rimlig nivå och för att utnyttja den kunskap som hantverkare faktiskt har.

Bor man i en bostadsrätt så gäller det att kolla upp vilka regler som gäller innan man påbörjar renoveringen, samma sak gäller om man bor i villa och ska installera kamin eller andra förändringar som kräver bygglov. Man kan använda sig av rot avdragen på de flesta arbeten som ska göras i hemmet och när det gäller el och vvs arbeten så bör man alltid anlita hantverkare.  Dels för att det är väldigt viktigt att det blir riktigt gjort plus att försäkringen ska täcka om olyckan ändå skulle vara framme.