Ansvaret som fastighetsägare

Som ägare av fastigheter får man vara beredd på det mesta, det kan vara att det behöver renoveras eller att något händer så man måste iväg relativt snabbt för att åtgärda något i fastigheten. Ansvaret som fastighetsägare kan se rätt komplext ut och många gånger så kan en fastighetsägare anlita fastighetsskötare som tar hand om det dagliga som har med fastigheten att göra.

I dagens samhälle kan det vara mycket som händer med en fastighet, det kan bli nedklottrade fasader eller en översvämning i en källare som måste åtgärdas. Som tur är så finns bra företag som sköter sanering från Luleå i norr till södra delarna av vårt avlånga land. De kan snabbt vara på plats och åtgärda de problem som uppstått. Det gäller att den fastighet som man äger sköts om på alla sätt och vis och likaväl som man skottar bort snö på vintern och klipper häckar och gräs på sommaren så ska byggnader ses över och hållas efter.

Som fastighetsägare så kan man sitta med många olika roller, förutom att äga fastigheten så kan man även vara hyresvärd för de som hyr lokaler eller lägenheter i fastigheten. Vid om- eller nybyggnation så blir fastighetsägaren byggherre och har man som fastighetsägare anställda så blir man även arbetsgivare. Det kan vara en hel del att tänka på som fastighetsägare med olika lagar, regler och föreskrifter som ska tänkas på. Genom bra rutiner och den egen kontroll som regelbundet ska göras så minskar riskerna för eventuella felaktigheter inom verksamheten.