Att bygga en walk in closet

Går du i tankarna på att bygga en walk in closet? Spännande! När du vet vilket rum som ska bli till en garderob så är det dags att sätta igång. När du ska påbörja ditt projekt så gäller det att du planerar detta väl.

Det kan vara så att ett rum plötsligt blivit tomt för att någon flyttat ut, då kan det bli ett perfekt utrymme för en walk in closet. Det man kan börja med är att ta redan befintliga garderober och ställa in i det tomma rummet, det kan bli början på projektet.

När man bygger just en walk in closet så kommer det bli mycket fokus på förvaring. Börja med att föra lite anteckningar över vad du faktiskt behöver, det kommer att underlätta när det ska handlas till det nya rummet. Eftersom att en walk in closet till största del handlar om förvaring av kläder så gäller det att köpa rätt grejer för att utnyttja utan. De vanligaste är saker som klädstänger, korgar, skohyllor och kanske någon garderob. Man får helt enkelt välja utifrån vad som får plats. Finns det möjlighet så är det alltid välkommet med någon form av stol eller pall i en walk in closet så att man kan sitta ner medan man provar ett par skor till exempel. En annan sak man inte får glömma är såklart en stor helkroppsspegel så att man kan prova en hel outfit. För att kunna se så bra som möjligt så bör man också tänka på att belysningen är tillräcklig.