Bästa hushållsnära tjänsterna

Det är svårt att tänka sig att ROT- och RUT-avdragen förändrades för bara några år sedan. Tidigare var det endast de mest välbärgade som kunde avvara kostnaden för RUT-avdrag men idag kan en vanlig familj hitta rum i budgeten för att förenkla livet. Och vi har plockat ut de bästa hushållsnära tjänsterna att lägga slantarna på!

Städning

Det är klart att städning kommer med på lista, att städa huset är en av de tråkigaste ansvaret vi har. Om du beställer städning varje eller varannan vecka behöver du inte städa någonting alls mellan gångerna. De kommer hem till dig medan du är på jobbet och dammsuger mattor och golv, våttorkar golv och bänkskivor samt lämnar kök och badrum kliniskt rena. Du kan fylla i ett formulär på företagets hemsida och berätta vad du är ute efter och snabbt få en offert. Ni kommer sedan överens om tid och vad som ska göras.

Fönsterputsning

Något som du kan boka in hos städfirmor men som inte ingår i deras dagliga arbete är att putsa fönster. Vackra och rena fönster är en fröjd och något som alla förtjänar. Vi skjuter gärna på fönsterputsningen intill det sista, speciellt om du har spröjs och flera smårutor som ska rengöras. För en engångssumma kan firman putsa alla fönster på ut- och insidan.

IT-tjänster

Det är alltid kul att köpa en ny teve eller få fiber indraget men sedan börjar den komplicerade resan att få allting att fungera som det ska. Istället kan du luta dig tillbaka och ringa in en specialist som gör det åt dig. IT-tjänster såsom installation av kanaler, fiber, skrivare och så vidare ingår numera i hushållsnära tjänster och är RUT-avdragbara. Du behöver lista ut hur du ska koppla ihop ditt wi-fi med accesspunkter eller teven, låt någon annan fixa det istället.