Bästa sättet att öka värdet på huset

Även om du trivs hemma och inte har några planer på att sälja, är det bra att öka värdet på huset eftersom det ger dig en möjlighet att omförhandla ditt bolån hos banken. Du kanske kommer under amorteringskravet eller kan få sänkt ränta tack vare det nya värdet. Men ett högre värde föds inte ur tomma luften! Du behöver göra något med ditt hem för att värdet ska öka. Visst höjs stämningen och atmosfären med nya tapeter och lite färg men du behöver tänka större för att huset ska bli värt mer.

Kök och badrum

Ett nytt kök renoverat badrum står högt på köparnas pluslista. Man är generellt beredd att betala mycket mer för att hus där kök och badrum redan är fräscha och fina. För dem som ska sälja behöver du tänka på mer neutrala färger och materialval. Ska du bo kvar kan du ta ut svängarna och gå lite mer efter egen smak. Grunden är att rummen ska vara välrenoverade och framstå som fackmannamässigt renoverade.

Värmesystem

Direktverkande el eller olja från potentiella köpare att vända i dörren. Dessa värmesystem kostar mycket och det är dyrt att byta. Du kan dock spara pengar genom att skaffa ett effektivare värmesystem såsom vattenburen värme eller bergvärme. De insparade uppvärmningskostnader ”betalar av” kostnaden för installationen och efter bara några år kommer du att gå plus varje år.