Hålla snyggt på firman

construction workshop

Bedriver du en byggfirma så vet du kanske redan hur viktigt det är att hålla efter sig så det överhuvudtaget går att arbeta. Risken för olyckor ökar om det är stökigt och ostädat på en arbetsplats och det gäller att hålla efter och städa allt eftersom.

Har man verkstadslokaler med snickeri och kontor så är det även viktigt att hålla efter dessa så att det fungerar. Kontoren kan enkelt bli städade genom att ta in en extern firma som tar hand om detta, testa en månad för att se om det fungerar för er och om ni blir nöjda med resultatet. Verkstad och snickeri kan vara svårare att hålla efter men det gäller att se till att man röjer upp med jämna mellanrum så det inte går överstyr.

Se till att det finns bra med förvaringsskåp för verktyg och annat som kan stoppas undan då dessa inte behövs. Större utrymmen som lager och annat kan behöva bra lagerhyllor och annat där man kan förvara större detaljer och material som an inte dagligen är i behov av. Välj någon ur personalen, kan vara ett skyddsombud eller liknande,  som får ett ansvar för att det ska vara rent och snyggt men att det är allas ansvar att hålla efter sig.

Att hålla snyggt på firman innebär oftast ett bättre arbetsklimat då miljön blir trivsammare, visst det kan vara svårt då det är jobb som ska göras och tiden kanske inte alltid räcker till för att städa ock så vidare men gör vad som går att göra just nu och ta en stor städdag emellanåt när tid finns och alla kan hjälpas åt att röja upp på firman.