Inredningstips för stora rum

Att ha ett stort rum kanske många anser är ett riktigt lyxproblem. Men lyx eller inte kan det absolut skapa problem av olika slag. Stora rum kan vara svåra att inreda av mer än en anledning, men nedan kan du hitta några tips om hur du kan tackla denna utmaning.

Använd rumsavdelare

Kanske det enklaste sättet att hantera ett stort utrymme är att fysiskt dela upp det i två eller fler delar. Detta kan du åstadkomma ganska enkelt med en rumsavdelare av något slag. Du kan till exempel hitta enkla skärmväggar som du ställer ut. Om du vill ha något lite mer annorlunda kan du istället satsa på något som ett akvarium. De finns i väldigt stora varianter och kan tillsammans med en tillhörande bänk lätt dela upp ett rum i två olika delar.

Skapa tomrum

Det är också enklare att mentalt dela upp rummet om det finns ett synligt tomrum mellan de olika sektionerna. Detta kan vara en bra metod om du inte vill blockera det naturliga ljuset med en rumsavdelare. Möbler som soffor, stolar och fåtöljer kan också hjälpa till att sälja indelningen genom att stå med ryggen mot varandra och ett tydligt tomt utrymme mellan varandra. Se även till att inte ens mattor överlappar dessa tomrum för att inte förstöra effekten.

Möblera inte efter väggarna

Att styra upp majoriteten av möblerna längst väggarna är ett fenomen alla säkert är bekant med. Och det är ju också något vi ofta gör bara för att faktiskt få plats med möblerna i ett rum. Men i ett stort rum har du bättre möjligheter att undvika detta och det kan ge riktigt snygga resultat.